Wednesday, August 28, 2013

Šta znači sanjati zmiju, guštera, krokodila

 Zmija je važan simbol tokom razvoja čovječanstva, a razne religije su joj u različitim vremenima pridavali određeno značenje. U hrišćanstvu je znak lukavstva i razdora a u predstavi običnog čovjeka predstavlja opasnost i izaziva strah.
Ali kako su snovi poseban svijet, zmija u snovima često ne izaziva strah i negativna osjećanja. Zmija je takođe i simbol medicine ali i promjena i transformacije zato što odbacuje kožu i upućuje na novi početak.



 Ako sanjate zmiju, možda ste nezadovoljni i podsvjeno osjećate da griješite. Takođe može značiti da ste okruženi lošim društvom koje vam zapravo ne odgovara. Imate potrebu da neke stvari promijenite. U ovom smislu san je veoma koristan. Budite iskreni prema sebi i priznajte čime ste to nezadovoljni. Loše navike se mogu promijeniti, i to lakše nego što mislite.

 Ako vas zmija ujede, možete očekivati da će vas neki prijatelj kritikovati i ukazati vam na greške. Nemojte se naljutiti, u pitanju su dobre namjere.




 Ako se igrate sa zmijama, ne znate razlikovati dobronamjerne ljude od onih koji to nisu. Najbolje je da se oslonite na unutrašnje osjećanje, vaše srce zna stvari kojih možda niste ni svjesni. Ako se borite sa zmijama, znači da ste se pretrpali obavezama i ne ostaje vam vremena za porodicu, prijatelje i zabavu. Odredite prioritete, život se ne svodi samo na posao i novac.

 Gušteri, krokodili i ostale hladnokrvne životinje kojih se pomalo pribojavamo upućuju na nesigurnost u životu i nedostatak samopouzdanja i vjere u sopstvene snage. Ne trebate se plašiti grešaka i neuspjeha. Na greškama se uči. Samo hrabro.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts